PočetnaPumpeAeratori i oprema za obradu otpadnih voda

Aeratori-Oprema za obradu otpadnih voda

Oprema za obradu otpadnih voda – katalog


Aeratori

Aeratori serije TRN

Aerator serije TRN- katalog
2

 

 

 

 

 

 

 

Potopni električni samousisni aeratori TSURUMI PUMP serije TRN namijenjeni su za tretman komunalnih i industrijskih otpadnih voda. Iznimno su pouzdani, jednostavni za ugradnju i održavanje i dugotrajni.
Ovi aeratori namijenjeni su za aeraciju (prozračivanje) i miješanje otpadnih voda, čime se eliminiraju neugodni mirisi.

Poseban polu-otvoreni rotor stvara negativan tlak oko rotora i uvlači zrak iznad površine vode preko usisnoga crijeva, čiji drugi kraj stoji iznad površine vode. Usisani se zrak miješa s vodom u aeratoru, i smjesa se zatim snažno ispušta van. Budući da se smjesa vode i zraka ispušta pod jakim tlakom, to doprinosi vrlo učinkovitom otapanju kisika i snažnom miješanju vode. Dizajn i konstrukcija samousisnih potopnih aeratora.

Sama ugradnja je vrlo jednostavna i brza: aerator je samostojeći i samo se spusti na dno bazena sa otpadnom vodom, spoji se električni kabel, te se crijevo za usis zraka spoji na aerator, a drugi kraj izvede iznad površine vode. Tu se montira prigušivač buke, tako da je sam rad vrlo tih i skoro nečujan.
TRN aeratori su raspoloživi u borjnim veličinama, sa motorima snage od 0,75 kW do 45 kW, te sa otvorima zraka promjera od 32 do 150 mm.
Primjena za dublju ugradnju
Svaki aerator ima ograničenu dubinu ugradnje, ali Tsurumi nudi dodatni uređaj, kojim aerator može biti ugrađen na veće dubine. To je jednostavan stalak – detalji su dostupni na zahtjev.

FHP – preljevna pumpa

FHP – preljevna pumpa katalog

Služi za dekantiranje – prelijevanje i odvodnju izbistrene vode sa površine spremnika na uređajima za obradu otpadnih voda. Može se kombinirati sa mjeračem zamućenosti vode.
Mehanizam za nadzor površine mulja, koji se koristi u FHP pumpama, osigurava pražnjenje isključivo bistre površinske vode, bez taloga. Primjene su brojne u tretiranju otpadnih voda, industrijskih otpadnih voda i poljoprivrede. FHP pumpa bi se čak mogla korisititi za pražnjenje dekantirane riječne vode iz bara ili jezera.

4

 

 

 

 

 

 

 

 

FSP – pumpa za plutajući mulj i pjenu

FSP – pumpa za plutajući mulj i pjenu katalog

Plutajuća pumpa sa usisnim mehanizmom služi za odvajanje i ispumpavanje plutajućega mulja i pjene u taložnim bazenima. Plutajuće lopte, koje uređaj drže na površini, imaju mehanizam za podešavanje dubine uranjanja, čime se jednostavno regulira dubina usisavanja, dakle i količina usisanoga mulja.

5

 

 

 

 

 

 

Automatska štapna rešetka serije KW

Automatska štapna rešetka serije KW katalog

Ove fine automatske štapne rešetke namijenjene su za jednostavno i učinkovito procjeđivanje otpadnih voda.
Prvenstveno se koriste za zaštitu pumpi od začepljanja na pumpnim stanicama, zatim za fino procjeđivanje na komunalnim uređajima za obradu otpadnih voda, kao i na zasebnim manjim uređajima.
Imaju razmak štapova od 5 mm do 1 mm, in a raspolaganju je 9 različitih modela.
Ove rešetke su jednostavne za ugradnju i održavanje, te imaju povoljne nabavne cijene.

6

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete pogledati pumpe za vađenje šljunka i pijeska

ili pročitati uvodno o potopnim samousisnim areatorima.