PočetnaPumpe – Motorne pumpe

MOTORNE PUMPE

Motorne muljne pumpe TSURUMI PUMP – katalog
Motorne muljne pumpe VARISCO – katalog

MOTORNE PUMPE

2

Motorne pumpe namijenjene su za pumpanje čiste vode i prljave vode, koja sadrži pijesak i mulj, zatim nisko viskoznih naftnih derivata, otapala, vepnenog mlijeka, za pranje, hlađenje, recirkulaciju, zatim za pumpanje zagađene vode, vruće ili korozivne otpadne vode koja sadrži pijesak, blato ili krute nečistoće; za ispumpavanje nataloženog mulja, za protupožarnu zaštitu, za navodnjavanje, za odvodnju kod iskopa u niskogradnji, itd.

Pogonjene su benzinskim ili dizelskim motorima, snage do 200 KS. Sve pumpe su po konstrukciji samousisne, a u ponudi je i serija pumpi, koje mogu odvojiti zrak od tekućine sa pomoćnom vakuum pumpom.
Osim standardnih izvedbi, u ponudi su i bešumni super-izolirani modeli, pogodni za urbane sredine, sa razinom buke ispod 60 dB(A) na 7 metara.
Postoje mnogobroje izvedbe: stabilna izvedba, izvedba sa priklicom za cestovni promet, itd.
Motorne pumpe se koriste tamo gdje adekvatna distribucijska mreža nije dostupna za opskrbu elektromotora, ili kao rezerva za osjetljive sustave koji zahtijevaju sigurno napajanje pumpi iz sigurnosnih razloga.
Isporučuju se u gotovom paketu – konfiguraciji opremljenoj sa svim pomoćnim operativnim sustavima: start-up (električni, hidraulički ili pneumatski), kontrolnu ploču, spremnik goriva, ispušni liniju s prigušivačem, rashladni sustavi.
Za jednostavnije rukovanje, motorne pumpe obično se isporučuju sa prikladnim okvirom za prenošenje (manje pumpe), ili na prikolici, koja se lako prevozi prikačena na vozilo. Ove prikolice mogu biti jedno-osovinske i dvo-osovinske, za velike pumpne agregate.
Centrifugalne motorne pumpe za velike kapacitete i / ili veliku visinu dobave koriste se za industrijske aplikacije (naftna industrija, kemijski sektor, rudarstvo, itd) i vodosnabdijevanje, borba protiv poplava.

Uz motorne pumpe obično se isporučuje kompletan set opreme:
– usisno crijevo, sa usisnom košarom
– tlačno crijevo, u dovoljnoj dužini, u kraćim rolama
– potrebni fitinzi za montažu crijeva
Ograničavajući faktor kod korištenja motornih centrifugalnih pumpi je usisna visina, koja iznosi obično maksimalno 7 metara.

Ovdje možete pogledati Aeratore i opremu za Aeratori i oprema za obradu otpadnih voda.