PočetnaPumpeKanalizacijske ili fekalne pumpe

KANALIZACIJSKE ILI FEKALNE PUMPE

Kanalizacijske ili fekalne pumpe – Nova linija fekalnih pumpi
Kanalizacijske ili fekalne pumpe predstavljaju vitalnu i osnovnu komponentu sustava za odvodnju otpadnih voda u poslovnim i privatnim objektima.
Bez učinkovitih i funkcionalnih već operabilnih kanalizacijskih i fekalnih pumpi, posljedice specifičnih kanalizacijskih nezgoda u poslovnim i privatnim objektima mogu biti velike i vrlo neugodne. Jedna od njih je stvaranje velike količine otpada i onečišćene vode neugodnog mirisa.

Osim uporabe i instalacije u poslovnim i privatnim objektima poznata i česta je njihova upotreba na: gradilištima, postrojenjima za pročišćavanje otpadnih voda, na crpnim stanicama za odvodnju, postrojenjima za čišćenje i aeriranje industrijskih otpadnih voda i ostalim sličnim industrijskim postrojenjima.

Kanalizacijske pumpe dolaze u raznim oblicima i veličinama i mogu biti dizajnirane za opću i posebnu namjenu, zbog čega je bitno da prethodno utvrdite koji su vaši osnovni zahtjevi i potrebe prije naručivanja jedne od ponuđenih vrsta pumpi za tu svrhu i namjenu.
Većina stambenih i poslovnih kanalizacijskih sustava koriste uobičajene kanalizacijske pumpe, s obzirom na to da su njihove potrebe više karakteristične i jednostavnije u odnosu na posebne pumpe koje su dizajnirane za određene industrijske primjene.
Na tržištu postoje kanalizacijske pumpe s motorima na gorivo ili električni pogon. Motori se nalaze unutar kućišta, koje je povezano s kanalizacijskim sustavom putem ulaznih i izlaznih priključaka.

fekalne-pumpe

 

 

 

 

 

 

 

 

D

TSURUMI fekalne pumpe poznate su po svojoj jedinstvenoj inovativnoj konstrukciji, robusnosti, pouzdanosti u radu i trajnosti.

Posjeduju sva karakteristična jedinstvena TSURUMI svojstva:
– potpuno nepropusna brtvenica,
– ugrađena zaštita motora,
– kuglični ležajevi najveće moguće kvalitete,
– dvostruka mehanička SiC brtva u uljnoj kupki,
– patentirani podizač ulja.

Nudi se veliki izbor radnih kola za različite aplikacije: vertložna (vortex), jedno-kanalna i višekanalna, jednokanalno radno kolo sa mehanizmom za usitnjavanje (grinder), itd.
Kod nekih modela motori pumpi pokreću mehanizam za usitnjavanje (grinder), koji usitnjava protočni otpad i usmjerava ga prema izlaznom otvoru.
Tekućina s otpadom se šalje u prostor kao što je septička jama ili javni sustav kanalizacije, u kojima se vrši proces obrade otpada. Odabir odgovarajuće kanalizacijske pumpe za vaš poslovni ili privatni objekt ključni je dio u kanalizacijskom planiranju izrade svakog objekta.

Važnost upotrebe kanalizacijskih i fekalnih pumpi

Fekalne pumpe su iznimno bitne za pravilno funkcioniranje kanalizacijskog sustava bilo kojeg objekta. U slučaju da su kanalizacijske i fekalne pumpe u objektu bilo koje namjene u neispravnom stanju, može doći do začepljenja kanalizacijskog odvoda i vraćanja otpada, što je neželjena situacija za svakog vlasnika. To može dovesti ne samo do neugodnog mirisa za okolinu, već zdravlje i higijena stanovnika u okolini može biti ugroženo. To je jedan od brojnih razloga zašto je važno imati funkcionalnu fekalnu pumpu. Postoje neke bitne stavke, značajke i odrednice koje treba znati i tražiti kod odabira kanalizacijskih ili fekalnih pumpi. Neke od najbitnijih su:

Funkcionalnost
Kanalizacijske pumpe moraju biti pažljivo odabrane, imajući na umu zahtjeve i specifikacije zgrade ili objekta za koje se nabavljaju. Iako na tržištu postoji veliki izbor različitih vrsta pumpi, koje mogu zadovoljiti različite zahtjeve, većini objekata za privatne i komercijalne svrhe odgovaraju i tradicionalne vrste pumpi. Možete se odlučiti za pumpe čiji motori rade i pokreću se na gorivo ili električne motore, koji rade na struju. U slučaju velikih objekata kod kojih treba veća moć za izbacivanje i obradu otpadnih tvari, bolji izbor su fekalne pumpe na električni pogon.

Instalacija
Pumpe namijenjene za sustav kanalizacije dolaze s ulaznim i izlaznim otvorom. Nakon što otpad uđe unutar sustava, rotirajući rotor pumpe ih pokreću i usmjerava prema posebnoj zoni. Obično je to skladišni prostor namijenjen za gospodarenje otpadom. Otpad će biti obrađen na tim područjima, namijenjenim za odlaganje i obradu. U slučaju da dođe do neke vrste oštećenja, popravak i sanacija oštećenja se mora učiniti čim prije kako bi izbjegli situaciju poplave s otpadom u svojem objektu. Ugradnja i eventualni popravak kanalizacije ili nekog dijela njezinog sustava, kao što su pumpe, spada u sastavni dio održavanja jedne zgrade ili objekta.

Održavanje
Za sve vrste kanalizacijskih pumpi koje se ne održavaju redovito i pravilno je moguće da prestanu raditi ili da se pokvare prije ili kasnije. Zato je potrebno redovito pratiti njihov rad, kako bi bili sigurni u ispravnost njihove primjene i normalnog rada. U tom pogledu je poželjno i preporučljivo redovito čistiti usisni otvor pumpe.
Većina kanalizacijskih sustava radi uz pomoć snage gravitacije, kako bi se transportirao kruti otpad i tekućina. U situacijama u kojima nije moguć gravitacijski transport, koriste se pume za kanalizaciju za transport otpadnih voda. Glavni zadatak ovih pumpi je da se transportiraju kruti otpad i tekućine između dvaju različitih mjesta.

Značajke pumpi za kanalizaciju.
Ukoliko se odlučite nabaviti kanalizacijske pumpe iz naše ponude imati ćete pouzdane, sigurne proizvode s dugim vijekom trajanja.

Neke od najbitnijih značajki naših pumpi su:

 • S obzirom na smjer statora, pumpa usmjerava otpadne vode vodoravno ili okomito;
  • Motor ima ugrađenu unutarnju zaštitu i izolaciju;
  • Rotori pumpi su sastavljeni od jednostrukih, dvostrukih ili višestrukih propelera, uz poluotvoreni sustav koji se ne začepljuje;
  • Rotori mogu doći u paketu sa mehanizmom za usitnjavanje otpada (grinder), koji će naposlijetku ispumpati nastalu smjesu;
  • Motor kanalizacijske pumpe ima dostatan kapacitet za podnošenje preopterećenja;
  • Neki kanalizacijske pumpe su samousisne, otporne na koroziju i eksploziju.
  • Pumpe su dostupne u različitim veličinama i kapacitetima;
  • Energetski su učinkovite;
  • Cjenovno su atraktivne i tržišno konkurentne;
  • Posebno su korisne u situacijama u kojima je hidraulički tlak neadekvatan.

U ponudi našeg poduzeća nalaze se TSURUMI fekalne pumpe, poznate po svojoj jedinstvenoj inovativnoj konstrukciji, robusnosti, pouzdanosti u radu i trajnosti.
Posjeduju sva karakteristična i jedinstvena TSURUMI svojstva: potpuno nepropusna brtvenica, ugrađena zaštita motora, kuglični ležajevi najveće moguće kvalitete, dvostruka mehanička SiC brtva u uljnoj kupki te patentirani podizač ulja.
Nudi se veliki izbor radnih kola za različite aplikacije: vrtložno (vortex), jednokanalno i višekanalno, jednokanalno radno kolo s mehanizmom za usitnjavanje (grinder), itd.
Osim električnih, u ponudi su i fekalne pumpe sa motorima sa unutarnjim sagorijevanjem, tzv. motorne pumpe. Proizvođač je talijanski VARISCO. Ove pumpe karakterizira mogućnost primjene na nepristupačnim mjestima, gdje nema električne struje. Pogonjene su benzinskim ili dizelskim motorima, snage do 200 KS. Ove pumpe su po konstrukciji samousisne, a u ponudi je i serija pumpi, koje mogu odvojiti zrak od tekućine sa pomoćnom vakuum pumpom.
Osim standardnih izvedbi, u ponudi su i bešumni super-izolirani modeli, pogodni za urbane sredine, sa razinom buke ispod 60 dB(A) na 7 metara.
Postoje mnogobroje izvedbe: stabilna izvedba, izvedba sa priklicom za cestovni promet, itd.
Odabirom bilo koje vrste pumpe za kanalizaciju, koje imamo u svojem asortimanu, sigurno nećete pogriješiti s kvalitetom i dugotrajnosti upotrebe!

8

 

 

 

 

 

 

 

Ovdje možete vidjeti motorne pumpe.